Behandlingar

Kroppen är skapad för att vara i rörelse. Musklerna har i årtusenden använts för att gå, springa och överleva. Idag är verkligheten en annan. Stillasittande arbeten, tunga lyft, enformiga rörelser tillsammans med stress, skapar en ond cirkel med spänningar, värk och arbetsskador.

Svensk klassisk massage är en behandlande, förebyggande och rehabiliterande massage som efterföljs av töjning och rådgivning allt efter just dina behov.

Massage sätter igång blodcirkulationen som gör att kärlen vidgas och syretillförseln till muskeln ökar samt att borttransporten av slaggprodukter förbättras.

Massage gör spända muskler mjuka och elastiska och stärker immunförsvaret.

**********

Kraniosakral terapi är en teknik som kommer från Osteopatin, läran om skelettet.
Kraniosakralbehandling är en behandling som vilar på medicinsk grund, dvs på anatomi och fysiologi. Ryggmärgsvätska pumpas normalt ner i ryggraden med en viss puls - den kraniosakrala pulsen, och den ligger normalt på mellan 6-12 cykler/minut.
När en person har besvär/symtom handlar det om en obalans och i denna behandling assisterar man som terapeut kroppen till att komma i mer balans, på ett mjukt och respektfullt sätt.För att återställa rytmen i det kraniosakrala systemet arbetar jag med lätta tryck och mjuka rörelser.

Läs mer om Kraniosakral terapi


 

Kraniosakral terapi

Detta rekommenderas varmt att prova av personer med huvudvärk/migrän, whiplash skada, nack- rygg- & höftproblem, muskelspänningar, tinnitus, stressymtom, utbrändhet mm.

Behandlingen inleds med ett kortare samtal, där man går igenom klientens ev. problem . Behandlingen sker med kläderna på. Jag använder händerna att väldigt lätt känna, följa och förstärka det kraniosakrala flödet i kroppen med mycket små tryck och drag. Klientens kropp kommer svara med att mycket subtilt dra ihop sig åt något håll, oftast åt det håll där problemet finns.
Jag följer då mycket mjukt med i den rörelsen som kroppen själv visar att den vill. Så länge nya rörelser sker, följer man med, med handen, samtidigt som man hindrar rörelsen att gå tillbaka exakt samma väg som den kom.
Eftersom Kraniosakral behandling är ytterst varsam passar den även de som är smärtkänsliga.

Pris:
60 min 640 kr

 

Massage med avslutning Kraniosakral terapi

Behandlingen inleds med ett kortare samtal, där man går igenom klientens ev. problem. Därefter vanlig klassisk massage, och avslutningsvis ges en kortare kraniosakral behandling, vilket innebär att klienten då ligger på rygg.

Metoden, som är utvecklad ur osteopatin, går bra att kombinera med massagen och brukar upplevas mycket avslappnande.

Pris:
75 min 740 kr

Svensk klassisk massage

Stress motverkas genom att nervsystemet lugnas och ”lugn och ro hormonet” oxytocin produceras Muskelsmärta lindras t ex rygg-, nack- & axelbesvär, spänningshuvudvärk och musarm. Koncentrationsförmågan förbättras och ett allmänt välbefinnande infinner sig.


Pris:
30 min 400 kr
45 min 540 kr
60 min 640 kr
75 min 740 kr

 

 

Svensk klassisk massage med koppning

Klassisk massage som blandas med koppningsmassage. Kopporna är gjorde av gummi. Koppningsmassage är en form av immunförsvarsstärkande bindvävsmassage som fungerar utrensande av slaggprodukter på grund av beröring och uppmjukande av just bindväven. Kopporna är effektivt att använda ärrbildning som tex en gammal lårkaka, musarm, muskelspänningar mm.

Pris:
45 min 540 kr

Hot Stone Massage

Hot Stone massage är en holistisk behandling. Varma lavastenar i kombination med massage mjukar upp de mest spända muskler, samtidigt som behandlingen är otroligt avslappnande. Hot stone massage ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande.

Pris:
60 min 700 kr
80 min 850 kr